Interiors

Valextra Showroom Milano

Interiors

Raw Earth walls and fixtures for Valextra Showroom in Milan

LOCATION:  Milan, Italy

ARCHITECT: John Pawson

MANUFACTURER:  Matteo Brioni

DATE:  2018

John Pawson is the architect invited to design the Valextra flagship store in Milan designed in 2018. The store in via Manzoni is handed over to a different architect or designer every year. The aim of the intervention within the Valextra store on Via Manzoni in Milan is to create a charged container for objects, but also a spatial narrative that enhances the experience of architectural proportion, surface and scale across a sequence of three connected spaces.
The design is anchored — literally — in the existing Ceppo di Gré floors, a naturally patterned limestone that is a defining element of the material palette of Milan; and in the restrained use of light.
The custom colour of Terra Cruda used at all the other surfaces was developed to meet and enhance the existing floor tones. The space is characterised by a strong use of color and light, while its design is based around a series of compositions featuring suspended shelves finished in Matteo Brioni's Raw Earth in custom colour: TerraWax Plus has been applied on walls and fixtures while TerraCalix Custom to the ceilings.

Shop the collection

Explore other Projects

Contact us to discuss your project